Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Caravanverhuur bedrijf uit Zeeland
  Tourlife Caravanverhuur
.

          
 

VERZEKERING(EN) Als u bij ons een caravan huurt, dient u te verzorgen dat u groenekaart kunt overleggen met de code:AF (Aanhangwagen mee verzekerd)


In een beperkt aantal gevallen is een aparte groene kaart voor de caravan nodig als bewijs dat het voertuig verzekerd is voor wettelijke aansprakelijkheid. Als u naar Spanje gaat of door Duitsland rijdt, vraag dan een aparte groene kaart aan.

Door de invoering van het eigen kenteken voor caravans lijkt het er misschien op, dat de caravans nu ook een eigen zogenaamde groene kaart moeten hebben. Dat is slechts in een beperkt aantal gevallen nodig.
De groene kaart is een bewijs dat een voertuig verzekerd is voor wettelijke aansprakelijkheid. In Nederland staat op de groene kaart meestal de code AF, waarbij de F aangeeft, dat ook een aanhanger verzekerd is. In Spanje, Polen en sinds 2004 ook Duitsland gelden weer afwijkende regels. Daar moet een caravan een eigen groene kaart hebben, met het kenteken van de caravan. Deze groene kaart moet echter worden afgegeven door de verzekeraar van het trekkende voertuig! Dit moet u zelf tijdig regelen.

Dus, als u naar Spanje vertrekt met één van onze caravans, of door Duitsland rijdt op weg naar bijvoorbeeld Italië, vraag dan een aparte groene kaart aan voor de caravan bij uw eigen autoverzekering. Het kenteken en chassisnummer van de caravan vindt u op de huurovereenkomst.

. Bij annulering is huurder de volgende annuleringskosten verschuldigd:
• 15% van de huurprijs bij annulering langer dan 3 maanden voor
aanvangsdatum van de huurperiode;
• 50% van de huurprijs bij annulering langer dan 2 maanden maar niet
langer dan 3 maanden voor aanvangsdatum van de huurperiode;
• 70% van de huurprijs bij annulering langer dan 1 maand maar niet
langer dan 2 maanden voor aanvangsdatum van de huurperiode;
• 90% van de huurprijs bij annulering vanaf 1 dag maar niet langer
dan 1 maand voor aanvangsdatum van de huurperiode;
• 100% van de huurprijs bij annulering op de aanvangsdatum van de
huurperiode..

Wij adviseren u dan ook dringend een annulerings- en reisverzekering af te sluiten. Een ANWB Kortlopende Reis- en/of Annuleringsverzekering kunt u direct en online