Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Caravanverhuur bedrijf uit Zeeland
  Tourlife Caravanverhuur
.CARAVAN AANSLUITING De caravan wordt tijdens het rijden electrisch met de auto verbonden middels een 13-polige stekker. Dit verzorgt o.a. de remlichten en richtingaanwijzers. Als de auto een constante stroomdraad heeft kan ook het interne circuit van de caravan (lampen, koelkast) tijdens de reis gebruikt worden. Voor alle onderstaande systemen geldt, dat ons u van de juiste verloopstekkers voorziet bij de huur van een caravan.

In de loop der tijd zijn verschillende systemen voor deze verbindingsstekkers op de markt gekomen. Als eerste was de bekende 7-polige aansluiting. Met dit type kunnen alle gebruikelijke signalen worden doorgegeven: verlichting, remmen, richtingaanwijzers en eventueel contante stroom. Dit type aansluiting wordt nog steeds veel gebruikt voor eenvoudige aanhangers en de meeste auto s hebben dan ook een 7-polige contactdoos.

Voor caravans waren 7 aansluitpennen niet genoeg. Een caravan heeft soms een mistachterlicht of een achteruitrijlamp. Ook de interne stroomvoorziening in een caravan gaat steeds meer eisen stellen en heeft daarom twee constante stroom aansluitingen. Daarom is men op zoek gegaan naar een opvolger. Helaas is er nog steeds geen standaard en zijn er twee systemen op de (Nederlandse) markt. Als eerste is er het Multicon systeem. Het grote voordeel van Multicon stekers is, dat deze in 7-polige contactdozen gestoken kunnen worden. Enkel de constante stroom en mistachterlicht zijn verwisseld, wat voor een gewone aanhanger geen probleem is.

Als laatste veel voorkomende mogelijkheid willen wij hier het 13 polige Jeager type noemen. Dit wijkt geheel af van de eerder genoemde systemen en heeft bijna altijd een verloopstuk nodig.

Indien u auto aansluiting niet klopt, kunnen we dit tegen uur tarief aanpassen

Al onze verhuurcaravans zijn uitgerust met een 13 polige Jaeger stekker!